SPRING ’23
SPRING ‘23 on uusi, innovaatiorahoituksen ja kumppanuuksien löytämisen tapahtuma 28.–29.3. Tampereen Scandic Rosendahlissa. Tilaisuus kokoaa kattavasti eri rahoitusmahdollisuudet sekä vinkit ja esimerkit kaupallistamisen polulle. Keskeisiä aiheita ovat alkutuotannon raaka-aineet ja teknologiat, ruoka ja maaseutu sekä näihin liittyvät elinkeinolähtöiset innovaatiot.
SPRING `23 tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden löytää kumppaneita ja rahoitusta innovaatiotoiminnan ja tutkimuksen edistämiseen – nyt jos koskaan niihin on syytä panostaa. Maailman muuttuminen haastaa Suomen omavaraisuutta ja huoltovarmuutta, joten ruokasektorin turvaamiseksi tarvitaan vahva panostus elinkeinolähtöiseen tutkimukseen, kehitykseen ja innovaatioihin sekä niiden käytäntöön viemiseen.
Näihin haasteisiin vastaamiseen vaaditaan yhä enemmän kansainvälistä rahoitusta, ja se nähdään myös elinkeinon toimijoiden osalta tärkeäksi. ”Kansallisella yhteistyöllä maatalous- ja puutarha-ala voi hakea rahoitusta ja partnereita Euroopan unionin alueelta vahvistaakseen suomalaisen elintarviketuotannon kehittämistä ja kilpailukykyä.”, toteaa Timo Taulavuori, Puutarhaliiton toimitusjohtaja. Puutarhaliitto on AgriHubin kumppaniorganisaatio.
Kumppanuus kansainvälisessä verkostossa on tavoiteltua, mutta voisimmeko Suomen sisälläkin muodostaa vahvempia kumppanuuksia ja tiivistää kansallista työtä ja osaamisen jakamista rahoituksia haettaessa?
SPRING ’23 pyrkiikin kokoamaan alan toimijoita yhteen ja tarjoamaan alustan vuorovaikutukselle ja myös näiden kumppanuuksien syntymiselle. Tapahtuman ensimmäisenä päivänä pureudutaan kansainvälisiin rahoitusmahdollisuuksiin, etenkin Horisontti Euroopan missioihin ja kumppanuuksiin, eri rahastojen yhteistyömahdollisuuksiin sekä varataan aikaa verkostoitumiseen. Toisen päivän painotus on innovaatioissa, niiden kaupallistamisessa ja jatkorahoituksessa aseman löytämiseksi markkinoilla.
Tapahtuma on maksuton, mutta osallistujat maksavat matkansa ja majoituksensa itse.
Illalliskortin hinta on 47 €/hlö, ja sen voi ostaa ilmoittautumisen yhteydessä. Illalliskortti sisältää kuljetuksen Rosendahlista illallispaikkaan ja takaisin, illallisohjelman verkostoitumisineen, paikallisista raaka-aineista räätälöidyn illallisen sekä alkoholittomat ruokajuomat.
Kenelle?
Tapahtuma on suunnattu kasvuhakuisille yrityksille, tutkijoille, kehittäjille, hankesuunnittelijoille, ruokasektorin toimijoille alkutuotannon yrityksistä ja neuvonta-alan asiantuntijoista jatkojalostukseen.
Tapahtuma on suunnattu kaikille eri rahoitusmahdollisuuksista kiinnostuneille ja uusia kumppanuuksia hakeville. Tietoiskujen lisäksi rahoitusasiantuntijat ovat tavattavissa esittelypisteillä ja buukattavissa kahdenväliseen tapaamisiin. Moniin rahoituksiin haetaan monen sidosryhmän edustajia alkutuotannon yrityksistä ja neuvonta-alan asiantuntijoista tutkijoihin ja kehittäjiin, joten tapahtuma on hyvä mahdollisuus uusille kumppanuuksille.
Ilmoittaudu mukaan täältä!
Alustava ohjelma
ti 28.3.2023 | |
klo 10–12
klo 10.30–12 |
Svenskspråkigt informations- och nätverkstillfälle: Innovationsverksamhet i Sverige och i Finland *Innovationsverksamhet i Sverige- EIP-projektlösningar, Jennie Cederholm Björklund, Landsbygdsnätverket *EIP-projektpresentation från Finland: Beredskapsplan för vattenhantering på Söderfjärden, Meira-Pia Lohiluoma, Österbottens Svenska Lantbrukssällskap (ÖSL) Mahdollinen säätiöiden ennakkotapaaminen |
klo 12.15 / 12.30 | Bussikuljetukset rautatieasemalta Rosendahliin |
klo 13–15 | Rahoitusmahdollisuuksia yhteistyöhön ja kv-hankkeisiin *Horisontti Eurooppa – missiot, kumppanuudet *Termit tutuiksi – demotilat, Living Labs * Klusteri 6 työohjelman 2023 – 2024 painopisteet *Kokemuspuheenvuoro: miten päästä mukaan ja toimia kv-verkostoissa? Rahastojen synergiat *case Järvi-Suomen ympäristö- ja ilmasto-ohjelma |
klo 15–17
|
Verkostoitumista tarjoiluiden äärellä *NCP-yhteyshenkilöt tavattavissa *Living Lab -toimijat, demotilat *AKIS ja innovaatioiden tukipalvelut *treffipisteitä kohtaamiselle |
klo 18 | Bussikuljetus illalliselle (verkostoitumista) |
klo 19–21.15 | Verkostoitumisillallinen Ellivuori Resortissa *Resortin esittely, toimitusjohtaja Marko Mikkola *juustomestari Peter Dörig, Herkkujuustola Oy |
klo 22.00 | Takaisin hotellilla |
ke 29.3.2023 | |
klo 9–9.45 | EIP-rahoitus *EIP in Europe (englanniksi) *EIP-rahoitus Suomessa *Mansikanpoimintarobotti EIP |
klo 10–10.45 | Säätiörahoitus |
klo 10.45–11.30 | Verkostoitumiskahvit |
klo 11.30–12.30 | Innovaatioiden kaupallistaminen *Vinkit kaupallistamisen polulle *Tutkimuslähtöinen yritysesimerkki, Tuure Parviainen Volare Oy *Digital Innovation Hubs apunasi, Janne Känsäkoski, Centria Rural DIH |
klo 12.30–13.15 | Innovaatioiden jatkorahoitus *Mika Kukkurainen, Nordic Foodtech VC *Pontus Stråhlman, Voima Ventures Oy *Pirjo Hakanpää, Business Finland |
klo 12.15–13.15 | Rinnakkaissessio: Hyvät hanketulokset esiin *käyttöönotettavat työkalut yrittäjille |
klo 13.15 | Tilaisuus päättyy, bussikuljetukset rautatieasemalle |
Ohjelman sisältöön ja aikatauluihin voi tulla muutoksia.
Verkostoidu
Tapahtumassa on käytössä Eventos Mobile tapahtumasovellus, jonka kautta voit varata kahdenvälisiä tapaamisia kiinnostavien osallistujien ja puhujien kesken, tarkistaa tapahtuman aikataulun, esittää yleisökysymyksiä ja paljon muuta. Tapahtumasovellus kannattaa ottaa siis hyvissä ajoin käyttöön ennen tapahtumaa ja hyödyntää sen verkostoitumisominaisuuksia vielä tapahtuman jälkeenkin.
Jos sallit ilmoittautumisen yhteydessä yhteystietojesi viennin suoraan tapahtumasovellukseen, profiilisi lisätään automaattisesti tapahtuman osallistujalistaan. Voit myös itse luoda ja muokata profiiliasi tapahtumaan ilmoittautuneille toimitettavan linkin kautta.
Majoitus
Avoimen kiintiön kautta on mahdollista varata huone Scandic Rosendahlista 14.3. saakka tai hotellin varaustilanteen mukaan. Kannattaa siis olla hyvissä ajoin liikkeellä!
Scandicin huonehintaan sisältyy aina
– Runsas luomutuotteita sisältävä aamiainen
– Maksuton Wi-Fi
Aika 28. – 29.3.2023
Huonetyyppi Standard
Hinta 105 € yhden hengen huone / vuorokausi
125 € kahden hengen huone / vuorokausi
Huonetyyppi Superior
Hinta 125 € yhden hengen huone / vuorokausi
145 € kahden hengen huone / vuorokausi
Jokainen majoittuja varaa huoneensa itse osoitteesta: http://www.scandichotels.fi/?bookingcode=BRUO280323
Varaukset voi tehdä varaustunnuksella BRUO280323 myös puhelimitse tai sähköpostitse hotellin yhteystietoja käyttäen.
Hotellin yhteystiedot
Scandic Rosendahl
Pyynikintie 13
33230 TAMPERE
Puhelinnumero: +358 3 2441111
Sähköposti: rosendahl@scandichotels.com
Huoneet ovat varattavissa 14.03.2023 mennessä tai hotellin varaustilanteen mukaan.
Maksutapa: Jokainen varaa ja maksaa oman majoituksensa.
Lisätietoja tapahtumasta:
Tuija Kallio, Maaseutuverkostoyksikkö, p. 050 594 7993
Susanna Lahnamäki-Kivelä, AgriHubi – maatilayritysten osaamisverkosto, p. 0295 322 523