Älyä ja kaistaa kylille helmikuussa Etelä-Savossa

12.01.2024 16:08

Etelä-Savon Leader-ryhmät ja ELY-keskus järjestävät helmikuussa tapahtumasarjan Älyä ja kaistaa kylille. Tilaisuuksia järjestetään kaksi samansisältöistä; Mikkelissä ja Savonlinnassa.

Älyä ja kaistaa kylille -tilaisuuksien tarkoituksena on innostaa ja aktivoida eteläsavolaisia kylien ihmisiä. Tilaisuudessa kuullaan perustietoa rahoituksesta sekä arvokkaita kokemuksia kyliltä. Älykkäät kylät ja laajakaistat ovat EU:n maaseuturahoituksen tukimuotoja, joilla voidaan kehittää maaseutualueita ja kyläyhteisöjä monipuolisesti.

Kokemuksiaan jakamassa ovat Kauriansalmen ja Kerisalon kylät laajakaistojen rakentamisen näkökulmasta. Molempiin kyliin on rakennettu laajakaistat, ja tekemistä on tuettu EU:n maaseuturahoituksella. Älykkäistä kylistä kokemuksia kuulemme Vuolijoen kylältä Kainuusta, joka voitti Suomen älykkäin kylä -kilpailun vuonna 2020. Kylällä on tartuttu tuumasta toimeen monen asian suhteen ja digitalisaatio mahdollistaa sen, että jokainen voi olla oman elämänsä vuolijokelainen.

Tilaisuudet pidetään seuraavasti:

14.2.2024 Mikkeli, Suomen Nuoriso-opisto Paukkula, Paukkulantie 22, 50170 Mikkeli, Seminaari-sali klo 17.30–19.30. Ilmoittaudu tästä linkistä (webropol)

20.2.2024 Savonlinna, SpaHotel Casino, Kylpylaitoksentie 7, 57130 Savonlinna klo 17.30–19.30. Ilmoittaudu tästä linkistä (webropol).

Tilaisuuden ohjelma:

Tervetulosanat ja kahvit

Älykkäiden kylien ja laajakaistojen mahdollisuudet, Marianne Selkäinaho, Maa- ja metsätalousministeriö

Kylä halusi laajakaistan –  ja sai sen, Kauriansalmi

Laajakaista Kerisaloon, Markku Hyvönen, Kerisalon valokuituosuuskunta

Vuolijoen Älykäs kylä, Sirpa Lavikainen, Vuolijoen kylä

Yhteenveto ja loppusanat

 

Tervetuloa mukaan!

 

Mikäli tilaisuuteen liittyen on kysymyksiä, voit olla yhteydessä viestintäkoordinaattori Iida Vesteriseen p. 0295 024 276, iida.vesterinen(at)ely-keskus.fi.

 

 

Lisää uutisia

Uutinen
08.05.2024

Naapurissasi voi asua EU-päättäjä 

Uutinen
08.05.2024

Mekin olemme EU-päättäjiä!

Uutinen
08.05.2024

Pohjoissuomalaisia vaikuttajia vähän EU:n paikallispäättäjien verkostossa

maaseutu.fi/uusimaa-logo

EU:n maaseuturahoituksella tuetaan maataloutta ja maaseutua, jotta koko Suomi voisi hyvin. Tältä sivustolta löydät tietoa siitä, miten tämä vaikuttaa juuri sinuun – olitpa sitten viljelijä, maaseudulla toimiva yrittäjä, maaseudun asukas tai kehittäjä.