Kuva, jossa lehmä hinkkaa itseään harjaan.

Omatoimista rapsutusta - karjaharjat ja eläinten hyvinvointi vientivaltteina

FinnEasyn karjaharjat antavat eläimille mahdollisuuden omatoimiseen harjaukseen, ja samalla ne lisäävät eläinten hyvinvointia.

Mekaaninen harja antaa virikkeitä ja edistää hyvinvointia tehokkaammin kuin passiivisesti käytettävä sähkötoiminen harja. Lisäksi mekaaninen harja on eläimen kannalta turvallisempi vaihtoehto, siinä ei ole pelkoa esim. hännän jumiin jäämisestä niin kuin sähkökäyttöisissä harjoissa. Eläin voi harjata itseään omaan tahtiinsa, kunhan oma vuoro koittaa. Harjat ovat osoittautuneet nimittäin niin suosituiksi, että eläimet joutuvat usein odottelemaan omaa vuoroaan päästäkseen kyhnyttelemään itseään.

Ekologinen ja kestävä vaihtoehto

Harjalaitteiden suunnittelun lähtökohtana on ollut eläinten lajin mukainen käyttäytyminen, käytön ekologisuus ja harjojen kestävyys. Karjaharja toimii ”lehmäenergialla” eikä siihen tarvita sähköliittymiä. Insinööri Juha Kultasen ideoinnin tuloksena syntyi ensin maahanupotettava kiinteärunkoinen Totem -karjaharja. Nyt tuoteperheeseen kuuluu useampia eri kokoisia harjavaihtoehtoja, joiden kysyntä maailmalla on kasvanut vuosi vuodelta. Harjoja on tehty niin lehmien, vuohien, sikojen, alpakoiden kuin hevostenkin käyttöön. Eksoottisimpia harjankäyttäjiä ovat olleet tähän mennessä Korkeasaaressa asustelevat kamelit ja visentit.

Neljä mustaa sonnia tutkimassa harjaa.
Aberdeen Angus -sonneja ja Totem.

Koronakevät toi miljoonayleisön YouTubessa

Koronakevät on hiljentänyt tahtia FinnEasy Oy:ssa kuten monessa muussakin yrityksessä. Toisaalta uusi rauhallisempi tilanne on antanut aikaa pysähtyä pohtimaan uusia myyntistrategioita ja suunnitelmia tulevaisuutta varten. Uusia digitaalisia markkinointikanavia tullaan ottamaan aktiivisemmin käyttöön. Karjaharjoja voidaan markkinoida tehokkaasti myös digitaalista mediaa hyödyntäen, sosiaalisen median kautta. Alkuvuodesta kuvattu You Tube -video karjaharjanasennuksesta englantilaisen vloggaaja Tom Pembertonin maatilalla on tähän mennessä kerännyt jo yli miljoona katsojaa.

Lisää tarinoita

maaseutu.fi-logo

EU:n maaseuturahoituksella tuetaan maataloutta ja maaseutua, jotta koko Suomi voisi hyvin. Tältä sivustolta löydät tietoa siitä, miten tämä vaikuttaa juuri sinuun – olitpa sitten viljelijä, maaseudulla toimiva yrittäjä, maaseudun asukas tai kehittäjä.