Omatoimista rapsutusta - karjaharjat ja eläinten hyvinvointi vientivaltteina
Mekaaninen harja antaa virikkeitä ja edistää hyvinvointia tehokkaammin kuin passiivisesti käytettävä sähkötoiminen harja. Lisäksi mekaaninen harja on eläimen kannalta turvallisempi vaihtoehto, siinä ei ole pelkoa esim. hännän jumiin jäämisestä niin kuin sähkökäyttöisissä harjoissa. Eläin voi harjata itseään omaan tahtiinsa, kunhan oma vuoro koittaa. Harjat ovat osoittautuneet nimittäin niin suosituiksi, että eläimet joutuvat usein odottelemaan omaa vuoroaan päästäkseen kyhnyttelemään itseään.
Ekologinen ja kestävä vaihtoehto
Harjalaitteiden suunnittelun lähtökohtana on ollut eläinten lajin mukainen käyttäytyminen, käytön ekologisuus ja harjojen kestävyys. Karjaharja toimii ”lehmäenergialla” eikä siihen tarvita sähköliittymiä. Insinööri Juha Kultasen ideoinnin tuloksena syntyi ensin maahanupotettava kiinteärunkoinen Totem -karjaharja. Nyt tuoteperheeseen kuuluu useampia eri kokoisia harjavaihtoehtoja, joiden kysyntä maailmalla on kasvanut vuosi vuodelta. Harjoja on tehty niin lehmien, vuohien, sikojen, alpakoiden kuin hevostenkin käyttöön. Eksoottisimpia harjankäyttäjiä ovat olleet tähän mennessä Korkeasaaressa asustelevat kamelit ja visentit.
Koronakevät toi miljoonayleisön YouTubessa
Koronakevät on hiljentänyt tahtia FinnEasy Oy:ssa kuten monessa muussakin yrityksessä. Toisaalta uusi rauhallisempi tilanne on antanut aikaa pysähtyä pohtimaan uusia myyntistrategioita ja suunnitelmia tulevaisuutta varten. Uusia digitaalisia markkinointikanavia tullaan ottamaan aktiivisemmin käyttöön. Karjaharjoja voidaan markkinoida tehokkaasti myös digitaalista mediaa hyödyntäen, sosiaalisen median kautta. Alkuvuodesta kuvattu You Tube -video karjaharjanasennuksesta englantilaisen vloggaaja Tom Pembertonin maatilalla on tähän mennessä kerännyt jo yli miljoona katsojaa.