Lapuan Leipää pyöritetään nyt kolmannessa polvessa.

Lapuan Leivän karjalanpiirakat tehdään aidolla reseptillä

11.09.2023 11:37Etelä-Pohjanmaa

Olavi ja Eila Kuntsi perustivat Lapuan Leivän vuonna 1962. Sittemmin perinteikäs leipomo on siirtynyt Koulukadulta Pitkäkujalle, ja sitä pyörittävät perustajaparin lapsenlapset.

Väliin on mahtunut pitkä taival leipomotoimintaa: -Isoisäni on alun perin tämän perustanut. Nyt kolmannessa polvessa tätä pyöritetään, toimitusjohtaja Tuomas Mikkilä kertoo. 

Pitkään toimineella leipomolla on laaja valikoima tuotteita leivistä kakkuihin ja erilaisiin kausiherkkuihin. Kiinnostavana yksityiskohtana Mikkilä kertoo, että Lapuan Leivän karjalanpiirakat valmistetaan edelleen Karjalasta kotoisin olevan Olavi Kuntsin äidin reseptillä – tämä jos mikä on perinteiden ylläpitämistä!  

Yrityksen tuotteita löytyy ruokakaupoista ympäri Etelä-Pohjanmaata sekä yrityksen omasta tehtaanmyymälästä Lapuan Härsilästä. Kustannustasojen viimeaikaisesta noususta huolimatta Lapuan Leivällä on sujunut hyvin, ja tuotteille on ollut mukavasti kysyntää. Toiminnan kehittäminen ja ylläpitäminen on yrittäjien mielessä. 

Kun pakkauskoneen ja uunin hankinnat olivat ajankohtaisia, saatiin tietoa ja apua hanketuen hakemiseen yritysasiamieheltä. Aisaparilta saadusta rahoituksesta oli apua.  

-Saatiin hankinnat hoidettua paljon nopeammin, kuin jos tukea ei olisi ollut, Mikkilä kertoo.  

Yritys juhli 60-vuotista taivaltaan viime vuonna. Tällä hetkellä leipomossa ahkeroi yhtensä 22 henkilöä ja vuonna 2022 liikevaihtoa kertyi yritykselle 1,4 miljoonaa euroa.

 

maaseutu.fi/uusimaa-logo

EU:n maaseuturahoituksella tuetaan maataloutta ja maaseutua, jotta koko Suomi voisi hyvin. Tältä sivustolta löydät tietoa siitä, miten tämä vaikuttaa juuri sinuun – olitpa sitten viljelijä, maaseudulla toimiva yrittäjä, maaseudun asukas tai kehittäjä.